CECILIA DUBERG CALENDARIUM CECILIA BÖCKER CONTACT BLOG

JAG ÄLSKAR MITT JOBB!

Varje dag coachar jag individer att göra val, stanna upp, ta modiga steg rakt in i framtiden eller backa hem och börja om på en ny väg. Jag tränar team att samarbeta och hantera elefanterna i rummet och hjälper ledningsgrupper att bygga levande organisationer.  Mitt jobb är en balansgång mellan att väcka det som kollapsat, lugna dem som tagit i för hårt, springa fort med de ivriga och översätta motgångar och framgångshistorier till lärdomar. Jag skulle aldrig klara det utan lång och gedigen egen träning, fantastiska samarbetspartners och flera mentorer runt om i världen.

 

LEGITIMERAD PSYKOLOG

JAG ÄR TRÄNAD i USA, England och Sverige. Efter min psykologexamen fortsatte jag min utveckling i samarbete med Arbets- och miljömedicinska kliniken i Sverige. Jag specialiserade mig inom hälsopsykologi, ledarskap och organisationsutveckling. Därefter bar det av till Institute of Coaching vid Harvard University och studier i  Systemteori vid SCT-RI. Jag studerar fortfarande. Jag tänker aldrig sluta lära mig mer om livet.

 

COACH & KONSULT

Jag driver tre coaching mottagningar, en i Örebro en i Stockholm och en ambulerande i hela världen. Samtalskonsten är ett mitt främsta verktyg. Jag är specialist i coaching och  skolad i integrativ psykoterapi med fördjupning i KBT, ACT och SCT.

 

MENTAL TRÄNARE

Studier i idrottsmedicin, mental träning, mindfulness och yoga har lett mig till rollen som mental tränare. Vid sidan av flera framgångsrika idrottare, ledare, artister och skådespelare, ser jag till att det finns rutiner för fokus, återhämtning, mindfulness och reflektion. Det roligaste och svåraste med det jobbet, är att det inte finns någon manual för människor som ägnar sig åt att slå världsrekord eller att stråla från scener inför tusentals. De behöver alltid en skräddarsydd träning.

 

FÖRFATTARE

En dag hörde förlaget liber management av sig och undrade om jag var intresserad av att skriva en bok. Det var jag! Jag kastade mig in i projektet med stor nyfikenhet och glädje. Alla ni som läst min första bok Lejonagendan, känner till den utmanande väg som mitt skrivande sen tog. Ni har läst om hur projektet krossade mitt hjärta och samtidigt byggde den jag är idag. Jag har precis släppt min andra bok och den tredje föds på mitt skrivbord medan du läser det här.

 

FÖRELÄSARE

Scenen. Jag står gärna på den med syftet att prata högt om det som är viktigt. Har gjort det i många år nu, men jag kallar mig  inte för föreläsare.  Jag är psykolog, som förmedlar det jag kan och vet på olika arenor.

Mina föreläsningar är populära för att jag prickar in det ni behöver höra och lämnar er med känslan av att kunna påverka framtiden. Jag vet vad jag pratar om och relaterar allt jag säger till forskning och egna erfarenheter.

 

RETREATSKAPARE

Ibland behöver du bara komma ifatt dig själv, stanna upp, trycka på paus. Andas. Göra plats för nya och gamla tankar under ordnade former.  Ibland för att livet har ryckt undan mattan och du saknar riktning.  Ibland för att allt går för fort.

Jag skapar retreats jag själv skulle vilja åka på, och bygger schemat med stor omsorg. Fyller dagarna med space, mental träning och inspiration som gör skillnad.

Du erbjuds olika teman och platser, men gemensamt för samtliga är noggrant utvald miljö och samarbeten med kompetenta och inspirerande kollegor.  Feedbacken från hundratals deltagare har varit överväldigande.  ”Alla borde få åka på ett Lionmind-retreat!”

 

YOGI

Yoga är en träningsform som integrerar fysiska och mentala processer, vårdar själen och förändrar oss på djupet. Att rutinmässigt utmanas och landa i nuet gör mig flexibel och hållbar inför livets skiftningar. Friare.

Mitt första möte med yoga och seriös mental träning var kaotisk. Jag hade precis fött tre barn på två år, hade inte sovit på flera månader. Jag var en trött, fattig student, precis tillbakaflyttad till min lilla hemstad mot min vilja. Besöket i yogastudion var en ren överlevnadsstrategi. Jag famlade efter något som kunde hålla mig flytande. Den första sessionen var hemsk. Jag kämpade mentalt med att bara vara kvar i rummet.

Men den mentala kampen gjorde mig intresserad, och den påminde mig om de mentala strategierna jag använde för att lyckas ta hand om studier och bäbisar. Jag  gav det några chanser till. Den kraft, insikt och förmåga som började växa inom mig när jag började jobba med min instabilitet på mattan,  är något jag vill dela med mig av till så många som möjligt.